Левски 365 Животът в синьо!
Регистрация
Вход
/Мачът

Преди Монтана - Левски

Разместванията в състава на Левски предвещават интересни опции в атака

29 август 2020 @ 13:35
Васил Колев (v.kolev)
1034  /   0  /  

Липсата на победа (две загуби и един равен) са основният проблем на Левски преди гостуването в Монтана и това предполага значително по-предпазлив подход на Георги Тодоров към този мач.

Засега се отлага чаканото от цялата синя общност налагане на юноши в състава, защото Найденов, Юруков и Станислав Иванов са такива, но пък доста отдавна са част от състава. Новините имена получават спорадични шансове, а местата за тях са допълнително запушени от скъпите чужденци, чийто трансфери все още се бавят. Единствено контузиите и наказанията са причина Тодоров да прави ротации в състава на и без това малкия кадров потенциал, с който разполага. Няма никаква причина наставникът на тима да се откаже от принципите, с които ръководи състава си.

Рокадата днес е завръщането в състава на десния бек Ивайло Найденов. Това поставя под съмнение мястото на Орлин Старокин, но не в титулярния състав. Въпросът е Старокин дали ще отиде на левия фланг или там доверието на Тодоров ще е спечелил новото попълнение Матео Стаматов. По всяка вероятност Старокин ще играе в средата на терена, където Левски има да решава няколко проблема. Първият е дали ще присъства невъзстановеният Юруков. Ако не играе, тогава Старокин е твърд негов заместник, а до него ще бъде Спиерингс. По-интерес обаче би изглеждал дует Старокин – Юруков като дефанзивни халфове и пред тях Спиерингс, като на обичайната си позиция нидерландецът може да бъде много по-ефективен, отколкото беше в първите три мача (макар срещу Берое да беше на такъв пост).

При това положение Тодоров ще трябва да избира между няколко варианта в атака. Единият е Паулиньо и Станислав Иванов по крилата, Спиерингс зад тях, а Илия Димитров или Мартин Петков в ролята на централни нападатели. Втората опция е Паулиньо и Здравко Димитров по фланговете, Спиерингс зад нападателя, който да бъде Станислав Иванов, Илия Димитров или Мартин Петков.

Евентуално като краен вариант може да се опита и схема 4-4-2, а в сферата на фантастиката е Тодоров да даде титулярно място и на Марин Петков.

Вероятен състав (4-2-3-1)

Михайлов – Найденов, Атанасов, Даске, Стаматов – Юруков, Старокин – Паулиньо, Спиерингс, Димитров – Ст. Иванов


Светлината в тунела за Левски

1 август 2020, 10:00  /  5960  /  3

Провокация към левскарството ли са белите гащета?

24 юли 2020, 08:00  /  3192  /  8

7 неща, за да се случи „Синята приказка“

7 август 2020, 07:00  /  4618  /  2

7 причини „Защо е важна кампанията за членските карти на Левски?“

2 октомври 2020, 16:47  /  1283

Така играха сините

30 август 2020, 16:27  /  405

Как Левски и Лацио станаха приятели

19 август 2020, 09:38  /  3944

Коментари за: Разместванията в състава на Левски предвещават интересни опции в атака (0)

Все още няма коментари за тази публикация...

Бъди първият, който да коментира!


Публикувай коментaр за: Разместванията в състава на Левски предвещават интересни опции в атака

ВАЖНО! За да публикувате и/или оценявате коментари, е необходимо да влезнете в своя профил и/или да се регистрирате!
Вход
Регистрация