Левски 365 Животът в синьо!
Регистрация
Вход
/Четиво

Фланелките и гащетата сякаш са събирани по складовете на принципа „Каквото има“

Новата екипировка е огромен срам за Левски!

Клубът изпусна шанса да замаже скандала, който се вихри от няколко месеца и в който има много лъжа и лични интереси. Levski365.com разполага с документи, които изобличават множество лъжи в процеса на избор на доставчик

10 август 2020 @ 14:03
Васил Колев (v.kolev)
8100  /   3  /  

Левски представи вчера новата си екипировка на „Joma“ за сезона 2020-21. Единствената дума, с която тя може да бъде определена е „срам“.

И причините за това са много. Първата е, че Левски като клуб не заслужава това, което очевидно е събирано по складовете и пригодено някак. Фланелката и гащетата са различни като дизайн и дори нюанси на цветовете, а поглед в каталога на компанията показва, че всъщност титулярната фланелка на Левски е комбинирана с тъмносини гащета в оригиналния си вид. Което на свой ред щеше да постави въпроса кой всъщност смята, че има историческото право еднолично да променя цветовете на Левски, които са недокоснати от 1964 г. насам, както беше в случая с белите гащета на „Macron“. И забележете, тук не говорим за дизайнерски решения и дали е красиво или не, а само и единствено за концептуални положения. Няма как и да се включим в комедията за това, че всичко е позволено, само защото във Фейсбук циркулира снимка на Веско Сърбаков, който е играл с бели гащета в контрола в Марикостино. Или между двете световни войни са били ползвани подобни, а и други цветови съчетания.

Историята на Левски е твърде специфична и различна от всеки друг клуб в света, което прави паралелите – неадекватни, а компромисите – неприемливи.

Пропусната възможност

Но все пак екипировката на “Joma” беше възможност за ръководството на Левски да избегне и най-вече да замаже по някакъв начин скандала, който се вихри от няколко месеца и в който има много лъжа и най-вече лични интереси. Шанс, който беше пропуснат и обяснението с „безплатното“ няма как да хване дикиш сред привържениците.

Верен на принципите, които следва, levski365.com ще ви разкрие в този текст неизказаните истини и изречените лъжи, след като ръководството на клуба вече е поставило всички пред свършен факт с екипировката такава, каквато е.

Официалната версия

На синята общност е разказана приблизително следната фактология:

Заблудите, които циркулират

Къде е лъжата? Или нека я наречем спестена истина. Тя е в това, че до 1 юни 2020 г. или след като има подписан договор с „Macron“ и води вече преговори с “Joma”, Левски има действащ договор със „Спорт Депо“ за доставка на екипировка. На 1 юни 2020 г. изпълнителният директор на Левски Павел Колев уведомява „Спорт Депо“, че клубът еднолично прекратява договора на „Спорт Депо“, като причината за това е липсата на холограмни стикери върху продаваните от партньора на Левски артикули, както е записано в контракта. Малка подробност обаче е, че тези стикери се осигуряват от клуба, който единствен контролира производството им. В случая излиза, че Левски прекратява договор заради липса на стикери, които е трябвало да произведе и достави, а причината е развързване на ръцете за влизане в сила на нов договор – бил той с „Macron“, или както се оказва – с “Joma”.

Тъй като скандалът е огромен, започват преговори между „Спорт Депо“ и Левски, които приключват със споразумение на 9 юни 2020 г., което урежда прекратяването на отношенията по взаимно съгласие. Тънкият детайл обаче е, че Левски се отказва от неплатеното роялти за продажба на екипи и артикули от „Спорт Депо“, което възлиза по неофициални данни близо 100 000 лева. Към него може да се прибави и пропуснати 140 000 лева на година, които клубът получава по рекламен договор от „Errea“, който междувременно е предложен за нова марка екипировка от „Спорт Депо“. Причината е, че „Nike” е безвъзвратно изпуснат, тъй като е трябвало да бъде заявен до септември 2019 г.

Солидни загуби за клуба и висящи въпроси

Простата сметка показва, че Левски може да загуби около 350 000 лева от неосъществените два договора със “Спорт Депо“ и „Macron“, преди да се стигне до екипировката на “Joma”.

Въпросът, който остава, е защо действащият договор със „Спорт Депо“ е прекратен чак на 1 юни 2020 г., когато вече е бил в сила още един договор (с „Macron“). И защо при наличието на два действащи договора започват преговори с „Joma“? Изпълнителният директор Павел Колев е действал на своя глава или е бил накаран да направи това от новите акционери Сираков и Папазов?

Levski365.com разполага с документите за прекратените договори, описани по-горе, и е готов да ги публикува, ако автентичността на поднесените факти бъде оспорена от официални лица по сделките.

А дотогава оценката за сделката с екипировката ще дадат привържениците на Левски. И тя ще бъде лесна: ако я харесват, ще я купуват. Ако смятат, че е прозрачна – ще даряват, както го правят от януари.


За протестите и левскарството

26 юли 2020, 17:56  /  2050

Стига вече хленч, време е за работа

14 август 2020, 14:00  /  1691  /  2

Ще поеме ли риск Тодоров в търсене на първа победа?

23 август 2020, 11:05  /  1116  /  1

Синя Зона Б-18: Ангели, дяволи, ултраси или просто огромни сини сърца?

22 септември 2020, 11:30  /  1660  /  1

Дилемата пред Тодоров е: познатият състав или някои юноши?

15 август 2020, 11:17  /  994  /  1

Уърлд Сокър: „Левски дава гръбнака на националния отбор преди Войната и през 60-те“

10 септември 2020, 13:53  /  678

Коментари за: Новата екипировка е огромен срам за Левски! (3)

1

147
Много се надявам някой от ръковоството да отговори на повдигнатите въпроси. Но какво се казва "а, дано, ама надали".
10 август 2020, 14:21
3    0

2

137
Срам си ти бе. Очко Бочко ли ти викаха.
11 август 2020, 03:40
0    2

3

137
Време е гробокопачите като теб да изчезнете отт Левски. Каквото можахте откраднахте и съсипахте със Иво Тотонев.
11 август 2020, 03:43
0    2

Публикувай коментaр за: Новата екипировка е огромен срам за Левски!

ВАЖНО! За да публикувате и/или оценявате коментари, е необходимо да влезнете в своя профил и/или да се регистрирате!
Вход
Регистрация