Левски 365 Животът в синьо!
Регистрация
Вход
/Мачът

За гостуването в Кърджали

Дилемата пред Тодоров е: познатият състав или някои юноши?

Марин Петков изглежда по-близо до титулярния състав, отколкото прогнозирания дебют на Матео Стаматов

15 август 2020 @ 11:17
Васил Колев (v.kolev)
869  /   1  /  

Дилемата пред треньора на Левски Георги Тодоров за гостуването в Кърджали е дали в крайна сметка сега не е моментът да започне подмяната на титулярния състав. Поражението в първия кръг у дома от Берое с 0:2 създава от една страна допълнителен натиск върху отбора. Ново поражение в Кърджали днес би било пето поредно в първенството за „сините“, каквато негативна серия няма в цялата история на клуба.

От друга страна обаче именно мачът в понеделник със старозагорци разби мантрата, че Левски е безкрайно зависим от футболистите си в атака. Това, между което Тодоров ще трябва да избира днес, е дали да не започне реформата сега. Тя ще бъде неизбежна, когато стартират изходящите трансфери. Или пък да се придържа към основен треньорски принцип, че когато си притиснат от резултатите, гласуваш доверие на най-опитните.

Контузията на Симеон Славчев е първият фактор, който ще доведе до задължителна промяна в титулярния състав, като тя може да се отрази и на отбраната. Във втори пореден мач Тодоров има възможност да пусне дебютант в отбрана в лицето на привлечения Матео Стаматов, а Старокин да бъде преместен в средата на терена. Това е предвиждането на цялата спортна преса днес, но подобен ход от една страна крие своите рискове, а от друга Тодоров със същия успех може да се довери и на Здравко Димитров на този пост. Стаматов е по-скоро офанзивен флангови футболисти, отколкото класически бек, гласят информациите за този непознат на българската публика играч.

По-скоро обаче защитният блок от мача с Берое ще бъде запазен. Пред четворката бранители едва ли Тодоров ще рискува да постави сам Юруков, който няма да има силите да покрива огромен периметър. Има вероятност до него да бъде нидерландецът Спиерингс. Проблемът при последния е, че той се нуждае от комбинативни партньори, за да може да разгърне потенциала си. Друг вариант за бъдещето, който изглежда изненадващ към момента, е французинът Даске. При него определено ще има пробойни, свързани с играта с глава, но пък като дефанзивен халф би могъл да разгърне други свои качества, свързани с борбата за първа топка и увереното изнасяне.

Двата фланга изглеждат запазени за Паулиньо и Станислав Иванов, макар че при един по-смел подход бразилецът би могъл да седне на пейката и да бъде сменен от Здравко Димитров. В атака зад Найджъл Робърта се отваря място за Марин Петков, който изглежда най-близо от юношите да получи шанс за изява.

Проблемите в състава могат да накарат Георги Тодоров да смени и тактическата постройка на тима, като вместо 4-2-3-1 заложи на 4-4-2 или 4-4-1-1.

През миналия сезон Левски на два пъти победи Арда, което е огромно психологическо предимство, но от друга страна домакините най-накрая ще могат да използват своя стадион „Арена Арда“. В предишния шампионат те играха там само в първия кръг срещу Ботев Пловдив, след което започнат поставяне на осветление, а през зимата посрещнаха и ЦСКА-София за купата.

Вероятен състав

(4-4-1-1)

Михайлов – Найденов, Атанасов, Даске, Старокин – Ст. Иванов, Юруков, Спиерингс, Паулиньо – Марин Петков – Робърта


Сираков на „Синьо Лято“: „Обещавам одит на клуба от голяма фирма“

12 септември 2020, 13:52  /  2123  /  1

Финансовата ситуация в Левски

8 юли 2020, 14:26  /  405

Левски, изправи се и се бий!

2 август 2020, 15:10  /  2733  /  2

„Кикер“: „При нещастното 0:1 Келш беше големият карък!“

5 август 2020, 07:00  /  1342  /  3

Конвулсиите на модела „Бащица“

3 септември 2020, 08:53  /  1057

Има ли Левски изобщо проблем със състава днес?

6 август 2020, 09:37  /  3315

Коментари за: Дилемата пред Тодоров е: познатият състав или някои юноши? (1)

1

93
Според мен към настоящият момент по-близо до титулярният състав е Мартин Петков. И двамата притежават много талант, но не само, че Мартин е по-голям, но и притежава по-готова физика за мъжки футбол от Марин П.
Пс: в кръга на шегата - Едно време в Манчестър Сити играеха двама братя Jeff и Jim Whitley, като на фланелките им пишеше W. Jeff и W. Jim, така могат да се пишат и двамата млади Марин П. и Мартин П. (знам, че нямат роднинска връзка) ?
15 август 2020, 16:32
0    0

Публикувай коментaр за: Дилемата пред Тодоров е: познатият състав или някои юноши?

ВАЖНО! За да публикувате и/или оценявате коментари, е необходимо да влезнете в своя профил и/или да се регистрирате!
Вход
Регистрация