Левски губи Холмар без пари

Снимката е взета от официалния уебсайт https://levski.bg/

Левски ще загуби без пари исландския си защитник Холмар Ейолфсон, научи ексклузивно levski365.com от два независими източника. Последното потвърждение за подобна хипотеза е повиквателната, която Холмар получи от исландския национален отбор за предстоящите мачове в Лига на нациите срещу Англия и Белгия.

Според единия ни източник Холмар е уведомил официално „сините“, че му дължат заплати, както изисква процедурата преди да подаде искане до ФИФА за разтрогване на договора по вина на клуба. Другият източник твърди, че световната федерация вече е задействала процедура, тъй като защитникът имал да получава четири месечни възнаграждения.

Онзи ден на многословната пресконференция по различни теми изпълнителният директор на Левски Павел Колев почти потвърди тази новина, независимо че заяви, че „Холмар е играч на Левски“. Той добави, че в момента с футболиста и агента му се изчиствали детайли по бъдещ договор на исландеца с друг клуб. Колев обаче спомена, че Холмар все още се възстановява от операцията на херния, което се оказва, че не е така с оглед на повиквателната в националния тим. Но пък добави, че Левски иска да се отърве с минимални щети, както и да даде възможност на защитника да продължи кариерата си другаде.

Детайлите, за които става дума, са свързани с високата заплата на исландеца от 31 000 евро на месец. Изгодният вариант за Левски е Холмар да подпише договор за подобна заплата, защото при това положение няма да може да докаже пред ФИФА щета от прекратяването на договора си с Левски и „сините“ ще трябва да му платят неполучените възнаграждения до края на контракта с тях. Надеждите на Левски са по някакъв начин да се споразумеят с Ейолфсон да не претендира за заплатите, които не е получил, което едва ли ще се случи.

Левски няма как да получи сума от следващия клуб на Ейолфсон по две причини. Първата е, че исландецът може да си гарантира по-висока заплата, само ако отиде като свободен агент и за него няма вариант да позволи на Левски да иска трансферна сума. Тук Левски се надява да получи трансферна сума, с която в най-лошия случай изчисти дължимото към Холмар и да избегне дело във ФИФА.

Втората е, че всички заинтересовани клубове вече са наясно, че футболистите на Левски не получават заплати и не са готови да плащат трансферни суми. Това е и причината все още да няма изходящи сделки от „Герена“. В това отношение за огромен гаф се смятат думите на члена на Надзорния съвет Константин Папазов, че футболистите били мъже, защото дълго време играели без пари, както и на Изпълнителния директор Павел Колев, който непрекъснато е в медиите с това, че клубът не плаща на играчите си и е пред фалит. Наско Сираков бил бесен от създалата се ситуация, която до много голяма степен може да провали желанието му да стабилизира финансово клуба чрез трансфери.

Агентите на Холмар Ейолфсон били категорични, че няма как Левски да иска пари за футболиста си при това положение.

Най-близо до привличането на клиента им пък е датския гранд ФК Копенхаген, който спешно търси попълнение в отбрана. Очаква се той да привлече исландеца в прозореца за мачовете на националните отбори и преди започването на новия сезон в датската Суперлига. Малка е вероятността турският Трабзонспор да се намеси в последния момент, защото датчаните имат финансовия ресурс да предложат на Ейолфсон прилична заплата, а той предпочитал да играе в скандинавска държава.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Тенденции в публикациите

Всички права запазени. 2024 © levski365.com